Specialisaties

De specialisaties van Bouwbedrijf van Leeuwen

Nieuwbouw

De bouw van uw woning dient precies te gebeuren. Alles moet kloppen. Van betonnen fundament tot ingewikkelde overspanningen. Van fraai metselwerk tot ingenieuze betimmering hoog in de nok. Al onze vaklieden zijn daarvan doordrongen en willen uw nieuwbouwproject met elkaar tot in perfectie realiseren. Precies zoals is afgesproken.

Dankzij participatie creëren wij een soepel lopend proces. Als opdrachtgever neemt u bij ons niet de positie van toeschouwer in, maar wel van participerend lid in het bouwteam, bestaande uit architect, adviseurs en aannemer. We vragen u niet om regie te voeren of grote lijnen uit te zetten, dat kunt u met een gerust hart aan ons overlaten, maar wel om input te geven en bij besluitvorming betrokken te zijn.

Renovatie / Verbouw

Een gedateerd huis strippen en van binnenuit opnieuw opbouwen, zien wij echt als een uitdaging. Net als het uitbouwen van een geliefd huis op een fijne plek. In de regio kunnen we u prachtige woningen laten zien waarvan onze vaklieden de inhoud vergroot en het comfort verhoogd hebben. Als u aan belt, is de kans groot dat de eigenaar precies weet wie van ons er over de vloer is geweest.

Het onverwachte speelt bij dit soort projecten een belangrijke rol. Wat gaan we bij het graven zoal tegenkomen? Wat ontdekken we tijdens de sloop? De kunst is om deze vragen al voor de start te beantwoorden. Dan stelt ons in staat om uw bouwwens binnen budget vorm te geven. Want laten we eerlijk zijn, u houdt niet van financiële verrassingen. En wij ook niet.

Dakopbouw

Tijdens de bouw van extra woonruimte op het dak blijft het huis veelal bewoond. Het leven erin en eromheen gaat gewoon door. Aan ons dan ook de logische taak om het ongemak van de werkzaamheden te minimaliseren. Dat is voor de bewoners fijn. Dat is voor de buurt fijn. Ondanks dat onze vaklieden zich altijd welkom voelen, weten ze ook dat ze zo snel mogelijk weg moeten zijn.

Slim en prefab bouwen is de oplossing. Ondanks dat uw dakopbouw qua vorm en maatvoering naadloos bij uw woning dient aan sluiten, en daarmee uniek is, zijn we in staat om het grootste gedeelte in de werkplaats te fabriceren. Vanzelfsprekend bent u daarbij betrokken. We bekijken de voortgang en beantwoorden uw vragen direct. Ook zo wordt de bouw een periode van genieten.

Utiliteitsbouw

Ondanks dat onze vaklieden vol over woningbouw zijn, is de kans groot dat u onze busjes en bedrijfswagens ook bij de vernieuwing van scholen, brandweerkazernes en sporthallen ziet staan. Deze projecten blijken uitstekend bij onze maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke aanpak te passen. Tegelijkertijd kunnen wij ons daardoor nog verder in duurzame oplossingen verdiepen.

Wij werken met mooie materialen. In afstemming met opdrachtgever en architect kiezen we voor grondstoffen die lang in het gebruik meegaan en de omgeving zo min mogelijk belasten. Dat vraagt qua investering soms meer, maar zorgt wel voor een beter gebouw. Net zoals de toepassing van nieuwe technieken en mooie milieuvondsten. Daar zijn we gek op.