Renovatie karakteristieke villa

De aankoop van het huis in Bilthoven was een redelijk impulsieve. Ondanks dat hij niet echt op zoek was, ging Vincent, samen met zijn vrouw en dochters, kijken en werd door de mogelijkheden zo positief verrast dat hij een bod uitbracht. De renovatie die na de koop volgde, was daarentegen weloverwogen. Als liefhebber van bouw en vastgoed genoot hij er met volle teugen van.

“Een moment dat me zeker bijblijft, beleefde ik tijdens de sloop. Alles was uit het huis gehaald, inclusief de bouwkundige vloeren. Toen ik de voordeur opendeed, was de hal verdwenen, maar was er wel een trappetje naar de open kruipruimte geplaatst. Er stond werkelijk niets meer, alleen de buitenmuren. Dat was dus het nulpunt. Terwijl ik daar beneden rond liep, zag ik voor me hoe open en licht de woning zou worden.

Voordat wij het kochten, was het huis meer dan 50 jaar door een ouder echtpaar bewoond geweest. De emotionele binding die meneer en mevrouw ermee hadden was groot, mede dankzij de omliggende tuin. Daar ook wij lang van deze plek willen genieten, in een toekomstbestendige woning, was volledig renoveren en verduurzamen de voorhand liggende keuze. Met behoud van stijl uiteraard.

Perfecte kerels
Robert van Leeuwen kwam al vrij snel in beeld. Samen met Robbert Pouw van Priotec had zijn bouwbedrijf de verbouwing van onze vorige woning in Utrecht uitgevoerd. Die samenwerking is ons goed bevallen. Destijds hadden we de timmerlieden Jos en Tim over de vloer, allebei sympathiek en deskundig, dit keer hadden we Ronald en Mike. Ook hele fijne mannen, perfecte kerels eigenlijk. Ze communiceren goed, zijn netjes en vriendelijk. Precies zoals je het wilt hebben.

Qua ontwerp hebben we best veel zelf bedacht. Architectenbureau BKPunt adviseerde en maakte de tekeningen. Het huis was voorheen behoorlijk hokkerig. Wij wilden het vooral open en wensten licht en lucht. Om je een idee te geven, boven in het trappenhuis werd het complete plafond eruit gezaagd zodat er doorkijken naar het dak ontstonden. De later geplaatste balustrade van glas past er nu heel fraai bij.

We zijn te spreken over de uitbouw. Die zorgt voor natuurlijk lichtinval en voor 25 vierkante meter extra leefruimte. Dankzij de glazen pui en fraaie lijsten past het moderne bouwwerk ook bij het romantische karakter van de bestaande woning. Detoneert niet. Bij het zien ervan reageren gasten enthousiast en verrast. Er staat nu veel meer huis dan je aan de voorkant zou verwachten.

Pleziermomentjes
Om eerlijk te zijn, vond ik het bouwproces niet zo spannend. Klinkt wellicht wat blasé, maar dankzij de vertrouwensband met Robert offreerde en leverde het bouwbedrijf datgene wat bij ons budget paste. Geen verrassingen, we betaalden een eerlijke prijs. Ook had ik het gevoel dat ik 100% bijsturen kon. Tijdens de bouw schoof ik ’s ochtends vroeg even in de keet aan voor overleg en aan het einde van de dag kwam ik naar de voortgang kijken. Pleziermomentjes. Veel mensen hebben een hekel aan verbouwen. Ik vind het juist leuk.

Bouwbedrijf Van Leeuwen is naar mijn idee een ideale partij voor particulieren: betrouwbaar, transparant en constructief. Als ik tijdens de bouw wat bijzonders had, mailde ik naar Robert, die meteen reageerde en het vervolgens regelde. Daarnaast is voorman Ronald Bos een gouden vent. In zijn hoofd heeft hij alles op orde, hij weet precies hoe hij het doen moet. Die gast kan echt veel, bouwen, timmeren, lassen én meedenken. Mooi voorbeeld van een degelijke en goede bouwer bij een sympathiek bedrijf.”

Share on facebook
Share on linkedin