Verbouw en aanbouw woonhuis

Kort na de sleuteloverdracht beleefde ondernemerscoach Koen Eikelenboom een slikmoment. Waar hij tijdens de bezichtiging nog doorheen kon kijken, kwam nu op hem af. Heb ik deze troep werkelijk gekocht? Na het sloopwerk voelde het al een stuk beter. Keuken, badkamer, trap, vloer en deuren lagen eruit. De verbouwing met aanbouw kon beginnen…

“Het huis is nu echt een kloppend geheel. Je had de makelaar moeten zien toen ze het eindresultaat kwam bekijken. Met open mond van verbazing stond ze 15 minuten in de gang. Had niet kunnen bedenken dat de woning dit in zich had. Alles is omgegooid. Architect Niels Luijsterburg stelde een aanbouw voor waarin de eettafel zou komen te staan. Die is goed gelukt. Keuken en woonkamer zijn nu mooi verbonden. De lichtinval en het uitzicht op de tuin zijn prachtig.

Eerlijke kerel
Voordat ik hem vroeg over de verbouwing mee te denken, kende ik Robert van Leeuwen al goed. Hij is een cliënt van mij. Ik help hem bij zijn bedrijfsvoering. Mijn werk bestaat uit het observeren van ondernemers. Ik kijk hoe iemand spreekt, hoe overtuigend hij of zij is, hoeveel aandacht de persoon voor details heeft. Dat zit bij hem wel goed. Robert ken ik ook als een eerlijke kerel. Eén die gewoon mooi werk wil maken, goede mensen heeft lopen en tevreden klanten heeft die terugkomen. Ik had vertrouwen in hem.

16 busjes
Tijdens de bouw was er wel een periode dat ik blij was dat de verbouwing achter de rug zou zijn. Dat had niets met Robert te maken, of met Pascal en Koen, de jongens van Bouwbedrijf van Leeuwen. Dat zijn goede kerels, met verstand van zaken en het hart op de goede plek. Nee, het zat ‘m meer in het geregel. In plaats van alles bij hen neer te leggen, stuurde ik zelf partijen uit mijn klantenkring aan, zoals deurleverancier, vloerenlegger en tegelzetter. Stuk voor stuk zeer competente mensen, dat wel, vonden ze van elkaar ook, maar op een dag stonden er 16 busjes voor de deur. En dat was is in tijden van afstand houden toch echt te gek. Ook Robert heeft toen meteen ingegrepen. Gelukkig maar.

Het bouwproces verliep meer dan voorspoedig. Er werd goed doorgewerkt, in een hoog tempo. Men was zelfs eerder klaar dan verwacht. Punten die tijdens de bouw boven kwamen drijven, werden netjes opgelost. Er was nooit trammelant. Ik kan wel zeggen dat iedereen zijn verantwoording heeft gepakt. Afspraken zijn goed nagekomen. Daar hou ik van.

Genieten
Ons dochtertje is geboren toen we hier net woonden. Als mijn vrouw en ik aan het kookeiland zitten, zit zij er in haar wippertje bij. Zo gezellig. Net als de borrel op vrijdagmiddag met m’n sportmaatjes. Dan staan we daar met z’n allen. Biertje erbij. Echt genieten.”